Amitec Oy toteutti historiansa suurimman prosessilaite- ja putkistoasennusprojektinsa Algeriaan

Amitec Oy voitti marraskuussa 2017 algerialaisen Iris Tyres –nimisen uuden rengasvalmistajan urakkatarjouskilpailun Algerian Setifiin rakennettavan tehtaan käyttöhyödykejärjestelmien toimittamisesta.

Urakkaan kuuluivat paine-ilmajärjestelmä kompressoreineen ja säiliöineen, vedenkäsittelyjärjestelmä analysaattoreineen, jäähdytysvesijärjestelmä lauhdutustorneineen sekä kylmävesijärjestelmä.

Kaikkiaan putkistoa (eri mitoituksia 18mm – 400mm) asennettiin yli 13 kilometriä, venttiilejä tarvittiin tuhansia, eri kokoisia pumppuja ja säiliöitä kymmeniä.

Työt aloitettiin huhtikuussa 2018 ensin pienemmän noin 15 miehen tiimin turvin. Kun laite- ja putkitoimituksia alkoi saapua Algeriaan, tiimiä kasvatettiin noin 45 mieheen.

Suurimpia haasteita projektissa olikin nimenomaan materiaalien maahantuonti ja tullaus, johon kului viikkoja. Kaikki tarvittavat materiaalit ja laitteet tuotiin laivakuljetuksina eri puolilta Eurooppaa. Paikallisella työjohdolla oli haasteena oikean tavaran saaminen paikalle oikeaan aikaan. Teimme kymmenen viikon ajan töitä kahdessa vuorossa, kertoo projektista asiakkaalle vastannut Harri Mononen.

Suhteemme asiakkaan kanssa oli hyvä ja meistä pidettiin hyvää huolta asiakkaan toimesta. Kaikkiaan algerialaiset osoittautuivat ystävällisiksi ja luotettaviksi, jatkaa Harri Mononen

Amitec Oy oli rakennushankkeen yksi monista kansainvälisistä toimittajista. Suomalainen rengasalan osaaminen oli vahvassa roolissa, mutta laitosta rakennettiin pitkälti aasialaisin voimin ja laitetoimittajia oli joka puolelta Eurooppaa.

Saimme projektin valmiiksi odotusten mukaisesti seitsemässä kuukaudessa. Haluan kiittää kaikkia mukana olleita tiiminjäseniä. Voin ylpeänä todeta Amitecin näyttäneen vahvaa osaamistaan nyt myös Afrikan mantereella, päättää Mononen.

Lisätietoja:
Harri Mononen
johtaja kansainväliset liiketoimet
p. 040300 2250.