Laitilalaiset Martelius Exhaust Oy ja Amitec Oy yhteistyöhön

Kaksi Laitilassa toimivaa yritystä löysivät yhteisen sävelen moottoriurheilun avustuksella.

Martelius-Exhaust Oy tunnetaan laajasti pakosarjoista, erikoispakoputkistoista, putkenkäsittelystä sekä äänenvaimennustekniikasta. Heillä on jo yli 30 vuoden kokemus edellä mainituista tuotteista. Martelius valmistaa käyttötarkoitukseen optimoidut ratkaisut kaikkiin kohteisiin niin moottoriurheiluun, katuharrasteautoihin ja -moottoripyöriin, museoajoneuvoihin kuin vaativaan ammattikäyttöönkin. Oman tuotannon lisäksi Martelius toimii maahantuojana useille laadukkaille erikoispakoputkistomerkeille ja tarvikkeille. Toiminnan laajentuessa mukaan on tullut myös uusia tuotteita kuten turbo ahtimet, keraamiset pinnoitteet, turvakaaret ja katalysaattorit.

Amitec Oy on ruostumattoman teräksen käsittelyn moniosaaja ja konepajaltamme Laitilasta löytyy mm. automaattinen Macri CNC putkentaivutuskone, jolla jatkossa muovataan osa Martelius Exhaustin valmistamista RST – erikoispakoputkistoista ja putkiston osista.

Marteliuksella oli tarvetta putkentaivutuksessa lisäkapasiteetille ja meillä Amitec:lla taas oli kone-aikaa tarjolla, mitä tarjota”, kertoo Amitec Oy:n myyntipäällikkö Tommi Wirtanen.  “Tunsin entuudestaan Markus Marteliuksen moottoriurheilun kautta ja yksi asia johti toiseen, niin voimme näin ollen tarjota Marteliukselle lisäkapasiteettia putkentaivutukseen ja yhtenä lisäarvona molemmille yrityksille on se että toimipisteet sijaitsevat lähellä toisiaan”, jatkaa Wirtanen.