Historia

Amitecin historia

Amitecin tarina alkoi vuonna 1984, kun Aimo Kuusisto perusti Laitilan Asennus Ky:n. Teollisuuden laiteasennuksiin ja kunnossapitoon erikoistunut yritys on eri vaiheiden kautta kasvanut noin 30 henkilöä työllistäväksi Amitec Oy:ksi, joka pystyy vastaamaan monipuolisesti teollisuuden eri tarpeisiin.

Alla on kuvattu Amitecin tarina syntymästä nykyhetkeen. Toivomme, että myös sinä voit olla tulevaisuudessa osa tätä menestystarinaa. Tervetuloa mukaan!

Kaikki alkoi kyläsepästä

Eletään 1920-lukua. Aarne Kuusisto oli juuri perustanut kyläsepän pajan Laitilaan. Aarnen paja keräsi nopeasti laajan asiakaskunnan ja hänen maineensa taitavana ja ahkerana seppänä kiiri nopeasti myös pitäjän rajojen ulkopuolelle. Aarnen ahkeruuteen ja sepän taitoihin ihastui myös ensimmäisenä muuan kaunis nuori Hanna-neitikin, eikä aikaakaan kun vietettiin jo Aarnen ja Hannan häitä.

Sotavuodet muuttivat kaiken

Perhe kasvoi vauhdilla viidellä lapsella ja niin myös Aimo syntyi vuonna 1930. Vuodet vierivät seesteisissä merkeissä eteenpäin Aimon kasvaessa vauhdilla, kunnes kohtalo puuttui peliin ja alkoivat sotavuodet. Aarne sai kutsun rintamalle ja Hannan oli tultava toimeen yksin lasten kanssa.

Aarne haavoittui vakavasti rintamalla ja joutui sotasairaalaan. Perhettä kohtasi vielä tätäkin suurempi tragedia, kun Hanna sekä lapsi Aarre kuoli keukokuumeeseen sodan loppuvuosina Aimon ollessa vasta 11-vuotias.

Pojasta mieheksi

Sota päättyi ja Aarne palasi kyläsepäksi. Äidin kuolema pakotti Aimon miehistymään hyvin varhaisessa vaiheessa. Niinpä hän lähti maailmalle kiertelemään telakoita ja hakemaan leipänsä sieltä. Kauaa ei Aimo pysynyt kotikylästään poissa, vaan Laitilan kutsu veti häntä yhä voimakkaammin puoleensa. Lopulta Aimo päätyi seuraamaan isänsä jalanjälkiä ja ryhtyi kyläsepäksi.

60-luvun lopulla sepän työt vähenivät, ja töitä ei enää kotikylässä riittänyt. Tämä pakotti Aimon etsimään töitä maailmalta ja erinäisten sattumusten seurauksena päätyi Valiolle aina Asennuspäälliköksi asti. Vuonna 1984 sai alkunsa Laitilan Asennus Ky, josta muodostui nykyinen Amitec.

Mielenkiintoisena yksityiskohtana mainittakoon, että Aimon isä Aarne piti kyläsepän pajaansa aina vuoteen 1977 asti. Tämä kertoo tinkimättömästä asenteesta, ahkeruudesta ja kovasta työnteosta, joka on aina ollut ominaista Kuusiston suvulle – Menneinä vuosina, nyt ja tulevaisuudessa.